Mellandagsrean I love - Nyår.

Ojoj så mycket jag har fyndat på denna mellandagsrea, tröjor i mängder, hela 14 toppar och jag lyckats få med mig hem från rean, en helt ny garderob, dom gör mig lite rädd för när jag ska hinna använda dom, men och andra sidan det ska väl gå att lösa.
Har även inhadlat mig en käreste, nämligen en laptop, i like.  image15
 


Om några timmar så åker vi till Håkans föräldrar
för en början på att fira in det nya året,
det blir inte något stort firande i år pga av våran
lilla Märta är praktiskt taget helt livrädd för smällarna, inte alls kul att se min lilla gumma i chock.

GOTT NYTT 2008!!!

Julafton- julkort

Julkalenderns sista avsnitt är nu blottat, jag är riktigt nöjd med årets julkalender.
Gröten är på kok, och julduschen ska snart bli av.
Märrta ska få sin tomtedräkt och vara tomte.

God Jul till er alla,
önskar Frida
 
   

fjärde advent - dan före dopparedan

Nu är all jul mat handlad, klapparna är köpta och inslagna.
Mamma, Thomas och Frankie har just anlänt, kul för märta att få en lek kamrat.
Ikväll så ska vi ha lite uppesittar kväll med öl och godsaker.
Och imorgon är det stora dagen.
Jag väntar med spänning för att se vad som händer på julkalender.

    

image13


Mission- Sista julklapparna.


1 dag kvar tills mamma och thomas kommer.
2 dagar tills julafton.
3 dagar tills jag börjar jobba.

Idag gäller det att kamma hem dom sista julklapparna, det känns som om jag är långt ifrån färdig, vilket jag är.
Kommer inte att vara så rogivande att gå på stan idag, det lär ju råda fullkomlig panik så som det alltid gör dagarna innan jul. Men då får jag väl nöja mig med doften av brända madlar, all mysig belysning och julpynt.
Måste också handla den sista julmaten, inte för att vi ska ha så mycket  men lite vill man ju ha och mysa med. Sillen är ju viktigast kan jag ju påtala.

Lycka mig till.

Snickerskakor.

Här har jag ett recept som får blodsockernivån stiga i höjden,och får den lugnaste fisk att göra volter, ja ni fattar vad jag menar.
Nu såhär innan jul så kommer detta recept fram, år efter år.
Gjorde snickers kakor igår för att ta med till julfikat på jobbet idag, undrar bara om jag törs bjuda på dom, dom är ju så fruktansvärt söta och onyttiga, men gudomligt goda!
image9
Detta är vad du behöver:

1 burk jordnötssmör
2 dl sirap
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
ca 10 dl special K

200 g choklad

Gör så här:
Blanda samman jordnöttsmöret, sirap och socker i en kastrull under värme, men det får ej koka. Allt socker ska ha smält. Ha sedan i vaniljocker, kokos och tillsist flingorna som du krossat .
Bred ut smeten i en form, eller plåt. Smält chokladen i vattenbad och bred den sedan över. Ställ in i kylen och låt kallna.  Skär i lagom stora rutor!

Serveras gärna kall, nästintill frusen tycker jag är smarrigast.



Menigen med livet?

image8


Ja, vad är meningen med livet egetligen, bara generellt så där?

Vad gör vi här, vad är vårt syfte, vart är vi på väg, varför är vi på väg, hur kommer det sluta, när började det, vad händer efter döden? Om det inte finns en mening, varför finns det då?

Det jag hittills som jag har kommit framtill att gå med på är att, man är det man gör, men man kanske vill göra det annorlunda, och vad man låter bli att göra.
Men hela grejen med kärlek, fortpantning, och existens i sig, vadr spelar det in?
Jag kan tycka att meningen med livet är att prestera så mycket man kan, ta in och lära sig, och suga åt sig allt som livet har att erbjuda, att upptäcka.

Men om jag vill få detta att fungera, så skulle jag inte säga att det går så vidare bra att för mig leva livet fullt ut?
Eftersom att leva livet som man vill krävar tid.
Varifrån får jag all min tid, om jag tillbringar större delen av min tid på jobbet?
Visst, jag trivs på jobbet och jag kan känna att jag gör en insats, det finns mycket att lära, men mycket vill ha mera.

"Tillbringa en stund i ensamhet varje dag"  -Dalai Lama

tredje advent.

image6


Började dagen med det 16:onde adventkalenders avsnittet, gillar det lilla jag har sett av julkalendern hittintills, den verkar mysig. Sedan begav jag och Håkan oss till centrum för en inte alls så mysig adventsfrukost, nämligen pizza. Kollade efter julklappar, börjar känna mig måttligt stressad inför julen nu.
Efter mycket om och men, så kom jag på att jag inte kunde fira julen utan mamma, så nu har jag bjudit hem mamma och thomas till julen hos Håkans päron, känns skönt, att få fira julen med mamma, annars hade det nog inte vart en riktig julafton.

Ska iväg till sarah ikväll och fika, eftersom hon drar till thailand imorgon.

Måste skicka julkort också, det hade jag glömt, skit också!


               


Julhandlat.

Idag har jag och håkan ängnat dagen till julshopping, nu är vi färdiga med Dennis och Yanniks julklappar (barnens), dom som är lättast såklart, så vi har hårt arbete framför oss.
Det är himla svårt det där alltså med julklappar, undrar varför inte tomten sköter hela den biten, han kanske är väldigt väldigt upptagen bara, eller så har vi inte vart tillräckligt snälla för att förtjäna få något fint av tomten, men en god vän till mig har lovat att lägga in ett gott ord för mig hos tomten, så vi håller tummarna!!!

Har handlat lite julmat också till julbordet, det var väldigt mycket godsaker: Älgkorv, renkorv, vildsvinskorv, älg salami, rådjursbog, och två renhjärtan som jag verkligen längtar tills jag får sätta tänderna i.

För övrigt så önskar jag mig en vit jul.                    image4

Tilly and the wall.

Är jag förälskad eller vad? Jo, jag ljuger om jag säger nej.
Tilly and the wall, jag total älskar dem, dom får mig att slå frivolter rakt upp och ner, barnkär? Ja, blir man inte bara tokigt lycklig av en titel : wild like children? Dom är barnsligt härliga.


http://youtube.com/watch?v=_bBBUwJCjJk

image3

Dayoff.

För en gångs skull så har jag en ledig dag, som jag helt obehindrat sov bort, vilket gjorde mig väldigt besviken när jag vaknade halv ett.
När jag hade vaknat så var jag inte så pigg på att hitta på något, så om någon skulle fråga vad jag har gjort idag, skulle jag inte ha något svar, för jag har inte gjort någonting förens klockan fem, då jag gick för att köpa julklapps papper och ingredienser för att baka snickers och ta med till julfikat på jobbet.


Nu kvarstår bara några få timmar tills läggdags och då hade jag tänkt att titta på city akuten och prison break, sen kanske jag slår in någon julklapp, vem vet?
Jag har dessutom försök att bättra på min julkänsla så jag har laddat ner alla 24 avsnitt av trolltider, vilken är min favorit julkalender, det var riktigt mysigt att se några avsnitt.

image2

Andra advent.

Andra advent, det andra ljuset är tänt, idag föll det över mig som en otacksam dusch, plötsligt är det bara två veckor kvar till jul, julen då alla advents ljus som jag satt i min fina diamant stake ska va tända, julen då julkänslan ska finnas, julen då snön förväntas ligga så poröst på marken, julen då julklapparna ska vara klara och knöligt inslagna redo för att slitas upp, julen, första julen utan mamma.


Jag kom ihåg när jag var liten, när man var hemma, avdent var just som mysigast hemma, med mamma, när man hade någon som tände adventsljustaken åt en, då man inte tvingades hinna med och komma ihåg det själv. När man fick skriva önskelista åt tomten, eller öppna adventskalendern med små roliga, meningslösa paket i, hjälpa till när mamma skulle koka knäck, eller då jag och momma gjorde smäll-karameller.

Julen var ju just som mysigast då.

image1


Uncasualty.

Vi får se om det blir spännade, rogivande, intressant eller helt värdelöst. Jag hade i allafall tänkt att försöka få ner delar av mitt liv i ord.

På återseende!

RSS 2.0